Tietoa maksajalle


Saitko meiltä kirjeen?

maksuhelposti.fi -palvelukanava 24/7, maksa tai tee maksusuunnitelma helposti

Helpoin tapa hoitaa maksuasia kuntoon on maksuhelposti.fi -palvelu. Palvelu on käytettävissä 24/7 ja tältä sivulta löydät myös muita hyödyllisiä vinkkejä maksajalle. Kirjaudu palveluun kirjeestä löytyvillä tunnuksilla.

Jos olet yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, ota yhteyttä suoraan kirjeestä löytyviin yhteystietoihin. Mikäli sinulla ei ole kirjettä, ota yhteyttä alla olevaan osoitteeseen. Otathan huomioon, että käsittelemme asiat saapumisjärjestyksessä. Jos asiallasi on kiire, ota yhteyttä puhelimitse.

Asiakaspalvelumme yhteystiedot:

puhelin: 02 4809 2500
perinta@vismaduetto.fi

PERINNÄN KULKU

Laskutus

Lasku tulee maksaa eräpäivänä. Jos laskun saatuasi huomaat siinä virheitä, ole välittömästi yhteydessä palvelun tarjoajaan tai tuotteen myyneeseen toimittajaan. Toimi näin myös silloin, jos tiedät, että et pysty maksamaan laskua eräpäivänä. Kuluttajalle suunnatuissa laskuissa on yleensä 14 päivän maksuaika, yrityksille suunnatuissa laskuissa maksuajat vaihtelevat tyypillisesti 7-30 päivän välillä.

Maksumuistutus

Kirjallinen maksumuistutus on useimmiten ensimmäinen yhteydenotto laskun erääntymisen jälkeen. Jos maksat erääntyneen laskusi tässä vaiheessa, ovat kulut pienemmät kuin perintävaiheessa.

Kuluttajalta voidaan periä viiden euron muistutuskulu, jos maksu on ollut myöhässä 14 päivää ja alkuperäisessä laskussa on ollut maksuaikaa 14 päivää. Yritykselle lähetetyssä maksumuistutuksessa muistutuskulu voi olla suurempi. Yritys saa maksumuistutuksen yleensä myös nopeammin, jo muutaman päivän kuluttua laskun erääntymisestä.

maksuhelposti.fi

Jos olet saanut Visma Duetolta maksumuistutuskirjeen tai perintäkirjeen, löydät kirjeestä tunnukset maksuhelposti.fi palveluun.

Palvelussa voit hoitaa maksusi joko kertasuorituksena tai erissä. Tieto suorituksestasi välittyy heti Visma Duetolle. Kirjaudu palveluun osoitteessa maksuhelposti.fi.

Vapaaehtoinen perintä

Muistutusvaihetta seuraa perintä. Perintävaiheessa saat postitse maksuvaatimuksen, jossa on ohjeita laskun maksamista varten. Jos käytössäsi on verkkolaskuosoite, saat kirjeen myös verkkolaskumuodossa. Kuluttajalle lähetetyssä maksuvaatimuksessa on maksuaikaa vähintään 14 päivää.

Trattaperintä on osa yritysten vapaaehtoista perintää. Tratta on yrityksille lähetetty julkisuusuhkainen perintäkirje. Maksamaton tratta voidaan protestoida, jolloin yrityksen luottotietoihin tulee maksuhäiriömerkintä.

Maksuvaatimuksesta tai tratasta löydät tunnukset, joilla voit kirjautua maksuhelposti.fi palveluun.

Jos suoritustasi ei näy tilillämme maksuvaatimuksen tai tratan eräännyttyä, saattaa Visma Dueton asiantuntija sinuun yhteydessä puhelimitse ja tällöin puhutaan puhelinperinnästä. Puhelinperinnän tavoitteena on neuvotella siitä, milloin miten pystyt hoitamaan erääntyneen maksun.

Oikeudellinen perintä

Oikeudellisen perinnän vaiheessa saat yhteydenoton käräjäoikeudesta haastehakemuksen tiedoksiannon merkeissä. Tiedoksiannon jälkeen sinulla on vielä 14 päivää aikaa suorittaa maksu ilman, että siitä aiheutuu sinulle maksuhäiriömerkintää.

Ulosotto ja jälkiperintä

Jos käräjäoikeus on antanut yksipuolisen tuomion, seuraavaksi asia etenee ulosottoon tuomion täytäntöönpanoa varten. Saat ulosotosta yhteydenoton. Tässäkin vaiheessa voit olla yhteydessä maksuohjelmasta Visma Duettoon tai suoraan ulosottoon.