Perintää odotellessa

Ei kommentteja

Ahdistaa. Taas ovat asiakkaiden maksusuoritukset myöhässä. Palkat pitäisi maksaa ja omatkin laskut kasaantuvat. Kehtaisinkohan lähettää laskut perintään? Mitä jos asiakkaat suuttuvat? Mitä jos asiakkaat kertovat omille tutuilleen ja pian huomaan, että kaikki asiakkaat ovat kaikonneet. Koko firma kaatuu ja koti lähtee alta. Apua!

Jos edes maksuhuomautuksen lähettäisin. Sellaisen tosi lempeän huomautuksen. Olen kyllä lähettänyt niitä muutamille asiakkaille aikaisemminkin, parhaimmillaan jopa viisi kappaletta yhdestä ja samasta laskusta. Kyllähän ne ennen pitkää maksoivat, mutta aika kauan siinä meni…  Miten muut yritykset ikinä pärjäävät tässä maailmassa?

Soitin perintätoimistoon ja tuntuivat olevan aika jämptejä. Väittivät, että ne minun lähettämäni maksuhuomautukset ovat jääneet muiden, kiireellisempien laskujen jalkoihin. Että mukamas asiakkaat nopeasti oppivat, mikä yritys lähettää laskut nopeasti perintään ja sen takia ne tulee maksaakin ajallaan. Vastaavasti asiakkaat ovat kuulemma oppineet, että minun firmani laskuilla ei ole kiire, koska eivät ne ole ennenkään perintään menneet.

Onko tässä mitään järkeä? Käyttävätkö yritykset oikeasti paljon perintää? Entäs ne asiakasmenetykset?

Vastaukset ovat: On järkeä. Kyllä käyttävät. Eivät asiakkaat sinua jätä.

Asiakkaallasi on mahdollisuus neuvotella maksuaikataulusta perintätoimiston kanssa ja näin sinulla jää aikaa siihen tärkeimpään, eli myyntityöhön ja asiakaspalveluun. Myös me ammattilaiset perintätoimistossa pyrimme parhaaseen mahdolliseen asiakaspalveluun, sillä meille on tärkeää että sinä saat nopeutettua kassavirtaasi ilman pelkoa liiketoiminnan kärsimisestä. Yhteistyö perintätoimiston kanssa on ihan arkipäivää, usko pois. Kokeile DuettoForte-huomautuspalveluamme, jolloin asiakkaasi saa meiltä ensin huomautuksen erääntyneestä laskusta. Usein auttaa jo pelkästään se, että asiakas huomaa sinun ottaneen perintäyhteistyökumppanin avuksesi.

Palvelevin perintäterveisin

Satu Paasio
asiakasvastuullinen perintäneuvoja

P.s. Tarina perustuu tositapahtumiin.

Kategoriassa: Blogi