Yritysperintä

Yritysperintä pähkinänkuoressa

Yritysperintä eroaa kuluttajaperinnästä useammalla tavalla. Yritysten välillä monet asiat ovat pääsääntöisesti sopimuksen varaisia, niin myös luotonhallinta ja perintä. Sopimusasiakirjoihin kannattaa kiinnittää huomiota ja laatia ne huolella asiantuntijan kanssa. Myös tarkkuus uutta liikekumppania valitessa on tärkeää.

Kun yrityssaatava erääntyy, on nopea ja etenevä perintäprosessi avain onnistuneeseen perintään. Selkeä ero kuluttajaperintään on se, että perintäkeinoja on käytettävissä enemmän. Tämä tuo yritysperintään enemmän variaatioita ja samalla enemmän pohdittavaa velkojalle.

Yritysperintäkeinot

Yritysperintä alkaa yleensä vapaaehtoisen perinnän keinoin, tyypillisesti kirje- ja puhelinperinnällä. Erityisesti yrityssaatavien perintään tarkoitettu perintäkeino on trattaperintä. Tratta on nopea ja edullinen tapa yritysperintään sen jälkeen, kun muistutusvaihe on hoidettu huolellisesti. Puhelinperintä ja maksuneuvottelut ovat tehokkaita keinoja maksujen  kotiuttamiseen.

Suurempia yrityssaatavia voidaan periä konkurssiperinnällä. Lue lisää konkurssiperinnästä täältä. Oikeudellinen perintä ja ulosotto viimeistelevät yritysperintäprosessin, mutta useimmissa tapauksissa suoritus kertyy vapaaehtoisen perinnän keinoilla.

Tehokas yritysperintä on nopearytmistä

Perinnän rytmi on syytä pitää nopeampana kuin kuluttajaperinnässä. On hyvä noudattaa ennalta suunniteltua prosessia, johon erikoistilanteissa voi halutessaan tehdä asiakaskohtaisia joustoja. Yritysperintäprosessi kannattaa ottaa osaksi yrityksen luottopolitiikkaa.

Haluatko oppia lisää yritysperinnästä?

Visma Duetolla on pitkä kokemus yritysperinnästä. Jaamme tietoamme ja kokemuksiamme monilla eri tavoilla. Yritysperinnästä olemme laatineet oppaan ”Opas tehokkaan yritysperinnän suunnitteluun.

Opas tehokkaan yritysperinnän suunnitteluun

Keskustelemme mielellämme kanssasi myös henkilökohtaisesti. Pystymme rakentamaan tehokkaan ja automatisoidun perintäprosessin monenkokoisille yrityksille. Myyntimme asiantuntijat löydät täältä.