Koko laskutusprosessi samasta osoitteesta

Ei kommentteja

Tehokas laskutusprosessi on kokonaisuus

Laskutus on kokonaisuus, jonka kaikkia osatekijöitä yrittäjä ei välttämättä edes tule ajatelleeksi. Tehokkaaseen laskutusprosessiin kuuluvat esimerkiksi suunnitelmallinen maksuvalvonta ja mahdolliset perintä- ja lakipalvelut. Kun kaikki osa-alueet hoituvat yhden toimijan kautta, syntyy yritykselle kustannussäästöjä ja lisäksi mielenrauhaa siitä, että asiat ovat hoidossa. Asiantunteva kumppani pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä yrityksesi taloudessa tapahtuu. Tämä mahdollistaa myös proaktiivisen toiminnan monissa vaikeissakin tilanteissa, vauhdittaen samalla yrityksesi kassavirtaa. 

Tässä blogikirjoituksessa kerromme sinulle eduista, joita yrityksesi voi saavuttaa ulkoistaessaan koko laskutusprosessinsa yhdelle toimijalle. 

Yritys hyötyy koko laskutusprosessin ulkoistamisesta

Aika on kortilla ja työpäivät vaativat jatkuvaa priorisointia oletpa sitten PK-yrityksen yrittäjä tai suuremman yrityksen talousosastolla töissä. Laskutuksen ulkoistaminen kannattaa niin taloudellisesti kuin ajansäästön ja jaksamisenkin kannalta. Asiantuntevan perintäyhtiön välityksellä lähetetyillä laskuilla on todistettavasti enemmän painoarvoa. Lisäksi maksumuistutukset lähtevät aina ajallaan ja perintätoimenpiteistä vastaavat asiaan perehtyneet asiantuntijat.

Laskutuksen ulkoistamista yhdelle osaavalle kumppanille puoltaa myös se, että mahdollisissa perintä– ja riitatilanteissa tukenasi on ammattilainen, joka tuntee toimintasi perinpohjaisesti. Ongelmatilanteet pystytään ratkaisemaan huomattavasti tehokkaammin, eikä sinun tarvitse asioida usean eri toimijan kanssa.

Se, että laskutuksessa on oman yrityksesi ja asiakkaan lisäksi mukana kolmas taho ei tarkoita sitä, että asioistasi vastaisi kasvoton tietokoneohjelma. Hyvään palveluun kuuluu, että taloushallinnon ammattilaiset ja lakimiehet ovat käytettävissäsi kaikissa tilanteissa, joissa tarvitaan henkilökohtaista palvelua ja konkreettisia neuvoja.

Apua perintään ja reklamaatioiden käsittelyyn

Kun ulkoistat koko yrityksesi laskutusprosessin, saat samalla käyttöösi parhaat työkalut perintätoimenpiteisiin ja mahdollisten reklamaatioiden käsittelyyn. Kun saatava on riidaton, eli reklamaatiota ei ole tullut, tehokas perintäpalvelu pystyy kotiuttamaan rahasi erittäin nopeasti.

Välillä tapahtuu kuitenkin niin, että asiakas reklamoi yritykseltäsi saamansa laskun. Reklamaation hoidossa osaava toimija turvaa selustasi ja auttaa riitaisen saatavan oikeudellisessa perinnässä tarvittaessa lakimiesten avustuksella. Reklamaation saapuessa tulee välittömästi selvittää, onko kyseessä aiheellinen vain aiheeton riitautus. Jos esimerkiksi myymässäsi tuotteessa on selkeä virhe, on myös reklamaatio aiheellinen. Tällöin virhe tulee oikaista mahdollisimman nopeasti hyvän asiakaspalvelun hengessä. Jos tilanne on mutkikkaampi eikä ratkea nopeasti yrityksen omin toimin, asiantunteva lakimies tutkii reklamaation laadun ja hoitaa saatavan hakemisen joko oikeusteitse tai neuvottelee molempia riidan osapuoli tyydyttävän ratkaisun.

Ulkoistetusta laskutusprosessista on siis hyötyä, sillä asiantuntevan perintäyhtiön kautta lähetetyt laskut ja ammattilaisten kanssa laaditut sopimukset on luotu tukemaan yrityksesi liiketoimintaa.  Et jää hankalissakaan tapauksissa yksin, eikä prosessi kuormita kohtuuttomasti ydinliiketoimintaasi.

Laskutuspalvelun saa helposti käyttöön

Laskutuspalvelun saa helposti käyttöön lähes mihin tahansa taloushallinnon ohjelmaan. Laskutuspalvelu skaalautuu yrityksesi tarpeisiin, vaikka yrityksesi liiketoiminta olisi kausiluonteista. Kaikki yhdestä paikasta – palveluihimme sisältyy koko yrityksesi laskutusprosessin hoitaminen, erääntyneen laskusaatavan kotiuttaminen muistuttamisen tai perinnän keinoin sekä laajat lakipalvelut. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Kategoriassa: Blogi