Automatisoidun perinnän edut

Ei kommentteja

Erääntyneiden saatavien hoitamiseen kuluu yllättävän paljon työaikaa. Muistutusten lähettäminen, maksuneuvottelut, maksujen valvominen, suoritusten kohdentaminen ja kirjaaminen ovat kaikki rutiiniluonteista piilotyötä, joka kuukausitasolla vie aikaa muulta työltä. Kaikki vaiheet voidaan kuitenkin siirtää myös automatisoidun, sähköisen perinnän hoidettavaksi.

Osa yrityksistä ei tiedä, että helppokäyttöisiä ja moderneja perintäratkaisuja on suunniteltu myös muiden kuin suuryritysten tarpeisiin. Automatisoidut perintäratkaisut sopivat kaikenkokoisille yrityksille.

Automatisoidun perinnän ominaisuudet

Automatisoituun perintään kuuluvat muun muassa seuraavat ominaisuudet:

  •  toimeksiantojen lähetys helposti
  •  suoritusten kirjautuminen reskontraan laskukohtaisilla viitteillä
  •  ohimaksujen automaattinen päivittyminen
  •  toimeksiantojen läpinäkyvä seuranta.

Sähköinen perintäkirje tavoittaa nopeammin

Verkkolaskumuotoiset perintäkirjeet voidaan lähettää aina, kun vastaanottajalla on käytössään verkkolaskuosoite. Automatisoituun perintäpalveluun sisältyy myös  verkkolaskuosoitetarkistus.

Sähköinen perintäkirje menee perille keskimäärin 1–2 päivää nopeammin kuin normaalina kirjepostina ja vastaavasti kotiuttaa saatavat peräti 6,6, päivää perinteistä perintämallia nopeammin.

Viitteellinen tilitys säästää aikaa

Sähköisen perinnän palveluketjuun kuuluu myös viitteellinen tilitys laskukohtaisilla viitteillä. Tilitys tehdään päivittäin. Viitteellinen tilitys takaa sen, että yrityksessä ei kulu aikaa manuaalisiin suoritusten kohdistuksiin.

Ohimaksujen huomioiminen

Siinä tapauksessa, että velallinen maksaa velan suoraan velkojalle, myös nämä maksut (ns. ohimaksut) päivittyvät automaattisesti. Useissa taloushallinnon ohjelmistoissa on ominaisuutena ohimaksutietojen automaattinen päivitys. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa tiedot maksuista itse helpolla nettilomakkeella. 

Reaaliaikainen näkymä

Automatisoidun perinnän hyötyihin kuuluu toimeksiantojen reaaliaikainen ja läpinäkyvä seuranta toimeksiantoihisi.

Läpinäkyvyys mahdollistaa muun muassa

  • toimeksiantojen tilanteen tarkistamisen
  • yksittäisten toimeksiantojen muistioihin perehtymisen
  • perinnän tehokkuuden todentamisen.

Automatisoitu järjestelmä ei myöskään estä toimeksiantojen hoitoon osallistumista.

Sähköinen perintä palvelee 24/7

Sähköiset perintäpalvelut ovat yrittäjän käytössä päivästä ja kellonajasta riippumatta. Palvelussa voi tehdä maksusuorituksen ja tarvittaessa sopia lisämaksuajasta, yrittäjän antamien rajojen puitteissa. Tieto palvelussa tapahtuneesta maksusta varmistuu heti maksun tapahduttua.

Jos kiinnostuit, kysy lisää perinnän asiantuntijoiltamme>>

Kategoriassa: Artikkelit